Nemţii în ajutor poliţiei

Imagine simbol: alba24.ro

Imagine simbol: alba24.ro
Imagine simbol: alba24.ro

Cu un an și jumătate în urmă, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, cu susținerea financiară a Ministerului Federal de Interne din Germania, au început implementarea, la Ungheni, a unui proiect pilot, care presupune crearea unui Centru de educație rutieră pentru copii, tineri și adulți, menit să vină în ajutor activității polițienești în prevenirea situațiilor excepționale la trafic.
Pe 16 septembrie, aici s-a deplasat un grup de experți germani, pentru a vedea cum se implementează proiectul. „Am văzut la Ungheni parteneri de dialog destul de convingători și cooperanți, care formează o echipă consolidată și de aceea am acceptat ideea de a implementa acest concept de proiect anume aici, după un model similar din Germania”, a venit cu explicațiile de rigoare Renato Gigliotti, manager de proiect.
Noul centru urmează să fie inaugurat, la finele anului curent, pe teritoriul orășelului rutier al copiilor de la Centrul educațional pentru copii. La prima etapă a fost amenajată o clasă de educație rutieră. Partenerii germani au oferit, pe lîngă materialul didactic, şi 15 biciclete, dotate cu căști și echipament de protecție, cu ajutorul cărora elevii vor transpune teoria în practică.
Şeful Inspectoratului raional de poliție Ungheni, Iurie Derenev, a dat asigurări că, de Ziua poliției, care este marcată anual pe 18 decembrie, Centrul de educație rutieră pentru copii, tineri și adulți își va deschide oficial ușile.
Grupul de experţi germani nu a venit în R.Moldova doar pentru a se deplasa la Ungheni. „Această întrevedere este doar o parte a vizitei noastre în Moldova. Noi sîntem aici şi pentru a  face o evaluare, cum ar putea Germania să contribuie la susținerea reformei din poliţie”, a declarat pentru ”Expresul” Dieter Balcerek, coordonator de proiect din Germania.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *