Curios. Cum arată o zi din viaţa noastră?

Imagine simbol: napocanews.ro

Imagine simbol: napocanews.ro
Imagine simbol: napocanews.ro

Un mecanism important este bioritmul zilnic al organelor noastre interne. Se spune că fiecare dintre organele corpului are o activitate maximă de 2 ore pe zi. Iată cum arată o zi din viaţa noastră:
Stomacul. Între orele 7:00 şi 9:00, funcţiile stomacului sînt la valoare maxima. Deci, trebuie să luăm micul dejun fără grabă. Ar trebui să ţinem cont şi de calitatea şi cantitatea alimentelor pe care le consumăm.
Splina şi pancreasul. În intervalul orar 9:00-11:00 lucrează intens splina şi pancreasul. În acest interval, e recomandat să nu consumăm alimente greu digerabile. E de preferat să nu mîncăm prea multe dulciuri.
Inima activează la maxim între orele 11:00-13:00. În această perioadă, nu se recomandă mese copioase, care presupun un consum suplimentar de energie.
Intestinul subţire. Activitatea intestinului subţire se face între orele 13:00 şi 15:00 şi e ghidată de sistemul nervos vegetativ, aceasta putînd fi blocată sau dereglată de stres ori de nervozitate. Din acest motiv, se recomandă ca masa de prînz să fie luată în linişte.
Vezica urinară funcţionează la maxim între orele 15:00 şi 17:00. Ea are un rol important in dezintoxicarea organismului, alături de rinichi. Acest lucru poate fi accelerat cu ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect maxim dacă sînt băute pînă la ora 19:00.
Rinichii funcţionează intens între orele 17:00 şi 19:00. Dacă, în acest interval, puteţi beneficia de un ceai diuretic, se produce o dezintoxicare mai eficientă a corpului. Dupa ora 19:00, e bine să nu se consume o cantitate prea mare de lichide, înainte de somnul de noapte.
(Continuare în articolul viitor)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *