Băsescu, la gazoductul Iași-Ungheni: Nu va fi gata în decembrie

Traian Băsescu, președintele RomânieiPreşedintele României, Traian Băsescu, a spus, vineri, pe şantierul gazoductului Iaşi – Ungheni, unde nu a găsit niciun muncitor, că lucrările nu pot fi gata în decembrie, ci poate în februarie, adăugând că cei de la UE ştiu ce se întâmplă pe acest şantier şi nu pot fi minţiţi că se termină în decembrie.
Traian Băsescu a inspectat şantierul gazoductului din localitatea ieşeană Rediu, unde nu era niciun muncitor, ci doar un paznic, iar cu puţin timp înainte de sosirea preşedintelui în zonă ajunsese şi şeful de şantier, reprezentant al Transgaz.
Şeful de şantier, Teofil Ciobanu, i-a prezentat preşedintelui proiectul, spunându-i că lucrările se pot încheia în februarie 2014, dacă timpul va permite, şi nu în decembrie.
Preşedintele a spus că speră ca lucrurile să stea într-adevăr aşa şi ca lucrările să se termine măcar la începutul anului viitor, adăugând că cei de la Uniunea Europeană ştiu ce se întâmplă pe acest şantier şi nu pot fi „păcăliţi” că se munceşte, dar de fapt nu se face nimic.
„Omul ăsta e onest, spune că nu e gata în decembrie, ci în februarie, dacă timpul permite. (…) Trebuie să fim responsabili. Aici nu avem voie să minţim, e în joc prestigiul nostru. Am adus un comisar european şi doi prim-miştri, puşi lângă nişte ţevi aduse din România, că ţevile pentru proiect încă nu au sosit”, a afirmat Băsescu la finalul vizitei.
El a mai spus că va reveni pe acest şantier pentru a se asigura că lucrările vor fi gata la timp: „Voi veni des aici pentru a vedea cum merg lucrările”.
Premierul român Victor Ponta declara, în 31 august curent, că finalizarea gazoductului Iaşi – Ungheni va avea loc în luna decembrie.
Sursa: jurnal.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *