Unici, talentaţi şi cu dragoste de folclor

În fotografie: Tinerii artişti costuleneni la festivalul Iei

În fotografie: Tinerii artişti costuleneni la festivalul Iei
În fotografie: Tinerii artişti costuleneni la festivalul Iei

Tinerelor talente costulenene le-a revenit, în acest an, frumoasa misiune să deschidă Festivalul Iei, desfăşurat, pe 10 august, la Chişinău, sub patronajul Primei Doamne a Republicii Moldova, Margareta Timofti.
Au ieşit în faţa unui public rafinat, printre care: interpreţi consacraţi de muzică populară, meşteri populari, diplomaţi, ziarişti, persoane oficiale, inclusiv doamna ministru al Culturii, Monica Babuc, dar şi Margareta Timofti. Este vorba de  ansamblul folcloric model de copii „Frunzişoară-Lozioară”, condus de Iurie Vizir. Onoarea a fost mare, căci la acest festival, ajuns la ediţia a doua, sînt invitate foarte şi foarte puţine colective folclorice din afara Chişinăului – doar din trei-patru raioane.
Ungheniul a fost prezent şi la prima ediţie, cu „Tudoriţele” din Todireşti, şi la ediţia a doua – cu „Frunzişoară-Lozioară” din Costuleni.
„Sînt mîndră de copiii noştri, care au demonstrat că sînt talentaţi şi că le este drag folclorul”, a declarat Eugenia Baroncea, şefa Direcţiei Cultură şi Turism Ungheni. Potrivit dînsei, invitaţia a venit de la organizatorul principal al festivalului, Compania „Teleradio-Moldova”.
Mai mult ca atît, dînsa face parte, al doilea an consecutiv, din echipa de organizare a acestei manifestaţii culturale de amploare.
Pe lîngă faptul că au avut ocazia să-şi demonstreze măiestria, interpretînd cîntece cu adevărat autentice, unele dintre care doar la Costuleni se cîntă, tinerii artişti costuleneni au putut să se apropie mult mai mult de tradiţiile şi costumul nostru popular. „A fost o adevărată sărbătoare. Cu toţii s-au simţit ca în paradis”,  a concluzionat Eugenia Baroncea, arătîndu-se, totodată,  încrezătoare de faptul că tinerii artişti ungheneni vor participa şi la următoarele ediţii ale acestui festival care, iată, ia amploare.
UNGHENI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *