Succes la bani și în afaceri se menește la Nisporeni

CSBU Ungheni
Proiectul Casei Antreprenoriatului Ungheni. Foto: csbu.com

CSBU Ungheni
Proiectul Casei Antreprenoriatului Ungheni. Foto: csbu.com

Vești bune pentru antreprenorii din raionul Nisporeni, dar și pentru șomerii din teritoriu. Pînă la finele anului, aici va lua naștere un incubator de afaceri, în care-și vor dezvolta businessul 20 de agenți economici. Aceștia, la rîndul lor, vor crea, cel puțin, o sută de locuri noi de muncă. Despre aceasta a comunicat însuși președintele raionului Nisporeni, Vasile Bîtca.
Potrivit dînsului, edificiul, menit să se transforme în business-incubator, are o suprafață de  588,9 metri pătrați și a fost transmis gratuit din gestiunea Ministerului Apărării în proprietatea Consiliului raional Nisporeni. Pe vremuri, aici activa un Centru de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională care, în ultimii zece ani, nu a mai funcţionat.
”Cred că, odată cu deschiderea aici a business-incubatorului, situația economică a raionului se va îmbunătăți simțitor”, a opinat Vasile Bîtca. Oamenii de afaceri, aflaţi la început de cale, vor beneficia de anumite facilităţi pe o perioadă de trei ani, astfel oferindu-li-se acestora condiţii prielnice pentru a se dezvolta. Şi Consiliul raional îi va sprijini semnificativ pe parcursul aflării lor sub umbrela noului incubator de afaceri.
Pentru reparaţia şi amenajarea edificiului, se vor cheltui, potrivit preşedintelui raionului, circa şapte milioane de lei, bani oferiţi atît din bugetul de stat, cît şi de la Uniunea Europeană.
Pe lîngă marile așteptări ce țin de îmbunătățirea mediului antreprenorial local, conducerea raionului şi-a exprimat convingerea că va avea de cîștigat și aspectul orașului Nisporeni, căci acest edificiu, ce urmează să fie renovat, se află chiar în centrul urbei.
În prezent, în R. Moldova activează cinci incubatoare de afaceri. Primul dintre ele a fost deschis la Ungheni, acum zece ani, demonstîrnu-şi deja eficienţa. În anul curent, urmează să fie create alte două business-incubatoare: la Nisporeni şi Ciadîr-Lunga.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *