Primul sat cu o piscină

În fotografie: Piscina de la Sipoteni Fotografie: Sergiu Lazarchevici

În fotografie: Piscina de la Sipoteni Fotografie: Sergiu Lazarchevici
În fotografie: Piscina de la Sipoteni
Fotografie: Sergiu Lazarchevici

Cel mai populat sat din regiune – Sipoteni, raionul Călăraşi – are o piscină a sa. Este o premieră absolută atît pentru raionul Călăraşi, cît şi pentru celelalte raioane adiacente.
Piscina, construită conform tuturor rigorilor actuale, cu o suprafaţă de 175 metri pătraţi, a fost inaugurată duminica trecută. Cel care  a realizat acest proiect este un prosper om de afaceri, Vasile Scurtu. Deşi desfăşoară activităţi antreprenoriale la Călăraşi, a ales să locuiască la Sipoteni şi să facă un lucru bun pentru consăteni.
“În condiţiile tot mai toride ale ultimilor ani, toate iazurile, pîraiele şi fîntînile seacă, oamenii asigurîndu-şi cu greu apa necesară pentru consum, darmite pentru  igienă.  De aici şi ideea de a constru o piscină. Merită şi aceşti oameni să beneficieze de  savoarea apei, în special în zilele cu arţiţă”, spune Vasile Scurtu.
Deocamdată, piscina va fi funcţională doar vara. Cu timpul, afirmă omul de afaceri, aceasta va fi accesibilă şi iarna, avînd o sursă autonomă de apă şi de încălzire.
Alături, pentru cei care vor să fie mereu în formă, lucrează o sală amenajată cu cîteva aparate de sport, există o verandă pentru relaxare şi, fireşte,  un peisaj agreabil ce se deschide priivirii din şezlongurile confortabile.
Vasile Scurtu a precizat că cei ce vor dori să petreacă o zi de neuitat la piscină vor trebui să plătească pentru aceasta. Dar taxa va fi accesibilă pentru majoritatea doritorilor – 20 de lei pentru trei ore de bălăceală în apa răcroitoare.
Conducerea satului, în persoana primarului Vasile Raţă şi a viceprimarului Alexandru Ţîcu, s-a arătat foarte  satisfăcută de gestul consăteanului lor, considerîndu-l unul extrem de benefic pentru populaţie. “De ne-ar da Domnul mai mulţi asemenea oameni, cu posibilităţi financiare şi dorinţă de a pune umărul la edificarea infrastructurii satului nostru”, a spus, la final, primarul.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *