O campanie plină de culoare şi avînt tineresc

În fotografie: Dau culoare oraşului

În fotografie: Dau culoare oraşului
În fotografie: Dau culoare oraşului

Oricît de verde ar fi oraşul Ungheni, dar mai are nevoie şi de culoare, şi-au zis tinerii de la Centrul Regional de Resurse pentru Tineret Ungheni şi au decis să iniţieze Campania “Dă culoare oraşului tău”.  După vorbe au urmat şi faptele.
Fără nici un bănuţ în puşculiţă, dar cu mult entuziasm, energie şi dorinţă de a schimba lucrurile în bine, ei s-au adresat primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, cu iniţiativa de a reabilita balustradele podului rutier ce leagă două cartiere importante ale oraşului.
“Zi de zi, tinerii mergeau pe acest pod în drum spre Centru, astfel că nu puteau să nu observe cît de ruginite sînt aceste balustrade şi cît de urît arată. Ne-am gîndit să punem umărul pentru a-i schimba aspectul celui mai mare şi important pod din Ungheni”, spune Galina Petcu, coordonatoarea grupului de tineri.
Nici nu au bănuit, în acel moment, cît de mult de lucru este. Muncesc deja a treia săptămînă, zi de zi, dar nu se lasă bătuţi. Vor să demonstreze că se poate. Pînă în prezent, au fost implicaţi peste 70 de tineri, dar şi adulţi, care au venit să le fie alături. Însuşi primarul de Ungheni,  împreună cu funcționari din cadrul primăriei, au participat, pentru o zi, la 17 august, la vopsirea balustradelor.
“Inițiativa a aparținut tinerilor. Am considerat-o foarte bună, de aceea am semnat şi un acord de parteneriat, noi asumîndu-ne responsabilitatea de a-i asigura pe tineri cu toate cele necesare executării acestor lucrări”, a declarat  Alexandru Ambros.
Către Zilele oraşului Ungheni, desfăşurate, tradiţional, la finele lunii august, podul va avea cu totul alt aspect. 302 de metri de balustrade mari şi alte 302 metri de balustrade mici vor arăta ca noi.
Podul rutier în cauză a fost dat în exploatare, după o reparaţie capitală, în anul 2000. Evenimentul a avut loc chiar de Zilele oraşului Ungheni, la el participînd însuşi prim-ministrul de atunci, Dumitru Braghiş.
UNGHENI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *