La un pas de moarte

Imagine simbol: pomad.com

Imagine simbol: pomad.com
Imagine simbol: pomad.com

O fetiţă din satul Mirceşti, în vîrstă de doar opt anişori, a fost la un pas de moarte. Îngerul păzitor însă i-a fost alături.
Fiind în vacanţă, a mers la unchiul său ca să se joace la calculator. Toate bune şi frumoase pînă… să închidă computerul. Cînd a vrut să scoată ştecherul din prelungitor, acesta din urmă s-a dezmembrat în două, căci lipseau şuruburile necesare. Fetiţa nu a conştientizat pericolul.
Absolut întîmplător, s-a atins de părţile din interiorul prelungitorului aflat sub tensiune. A avut mare noroc – curentul electric i-a ars doar mînuţele, lăsînd-o însă în viaţă.
Fata a fost internată în secţia de reanimare a Spitalului raional Ungheni, fiindu-i acordată asistenţa medicală necesară. În prezent, starea ei de sănătate e stabilă, ea aflîndu-se în afara oricărui pericol.
„De zeci şi sute de ori am tot avertizat populaţia să fie atentă cu instalaţiile electrice, să aibă grijă ca acestea să fie omologate şi într-o stare perfectă. Venim încă o dată cu acelaşi apel: verificaţi întrerupătoarele, prizele, ştecherele, firele electrice… Aveţi grijă de dumneavoastră, de copiii dumneavoastră. Orice clipă de neatenţie sau indiferenţă în ceea ce priveşte utilizarea curentului electic poate fi fatală”, a menţionat Grigore Pohilă, inspector al sectorului Ungheni al Inspecţiei Energetice Teritoriale Călăraşi.
UNGHENI | Lucia Bacalu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *