Cinci motive pentru a consuma pepene verde (harbuz)

Imagine: alexlebedev27.wordpress.com

Imagine: alexlebedev27.wordpress.com
Imagine: alexlebedev27.wordpress.com

Dulce, zemos şi foarte sănătos pentru întreg organismul, pepenele verde este cel mai căutat fruct în perioada verii. Acesta nu numai că este răcoritor şi gustos, dar are şi o mare valoare nutritivă.
1. Detoxifică organismul. Pentru că mai mult de 90% din compoziţia sa este apă, pepenele verde curăţă şi detoxifică organismul, elimină toxinele din ficat, protejează intestinele subţiri. Este recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzură a organismului, bătrînilor şi celor care au o alimentaţie încărcată de toxine.
2. Reduce inflamaţiile. Pepenele verde răcoreşte şi potoleşte setea, dar contribuie şi la reducerea unor inflamaţii la nivelul organismului, care pot fi legate de apariţia astmului, a aterosclerozei, a diabetului, a artritei şi a cancerului de colon.
3. Hidratează şi vitaminizează. Miezul zemos şi delicios are efecte revigorante şi energizante asupra organismului. Specialiştii nutriţionişti ne recomandă să-l consumăm cu încredere, întrucît reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii.
4. Ne scapă de stres. Este o sursă importantă de vitamine B6, B1, C, A, de potasiu, magneziu şi aminoacizi. Vitamina B6 ajută la păstrarea sănătăţii creierului şi la combaterea anxietăţii, a stresului şi chiar a atacurilor de panică.
5. Mărește imunitatea. Pepenele verde are un conținut ridicat de vitamina C, care este un antioxidant puternic, ajutîndu-te să previi bolile. De asemenea, consumul regulat de alimente care conțin vitamina C îți poate proteja celulele împotriva factorilor nocivi.
Atenţie însă! Foarte mulţi pepeni verzi din pieţe conţin o cantitate mare de nitraţi, ceea ce poate duce la intoxicaţii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *