Cinci motive pentru a consuma pepene verde (harbuz)
Dulce, zemos şi foarte sănătos pentru întreg organismul, pepenele verde este cel mai căutat fruct în perioada verii. Acesta nu numai că este răcoritor şi gustos, dar are şi o mare valoare nutritivă.
1. Detoxifică organismul. Pentru că mai mult de 90% din compoziţia sa este apă, pepenele verde curăţă şi detoxifică organismul, elimină toxinele din ficat, protejează intestinele subţiri. Este recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzură a organismului, bătrînilor şi celor care au o alimentaţie încărcată de toxine.
2. Reduce inflamaţiile. Pepenele verde răcoreşte şi potoleşte setea, dar contribuie şi la reducerea unor inflamaţii la nivelul organismului, care pot fi legate de apariţia astmului, a aterosclerozei, a diabetului, a artritei şi a cancerului de colon.
3. Hidratează şi vitaminizează. Miezul zemos şi delicios are efecte revigorante şi energizante asupra organismului. Specialiştii nutriţionişti ne recomandă să-l consumăm cu încredere, întrucît reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii.
4. Ne scapă de stres. Este o sursă importantă de vitamine B6, B1, C, A, de potasiu, magneziu şi aminoacizi. Vitamina B6 ajută la păstrarea sănătăţii creierului şi la combaterea anxietăţii, a stresului şi chiar a atacurilor de panică.
5. Mărește imunitatea. Pepenele verde are un conținut ridicat de vitamina C, care este un antioxidant puternic, ajutîndu-te să previi bolile. De asemenea, consumul regulat de alimente care conțin vitamina C îți poate proteja celulele împotriva factorilor nocivi.
Atenţie însă! Foarte mulţi pepeni verzi din pieţe conţin o cantitate mare de nitraţi, ceea ce poate duce la intoxicaţii.
Lasă un răspuns