Au fost desemnați cei mai buni maiștri finisori

Imagine simbol: picas.ro

Imagine simbol: picas.ro
Imagine simbol: picas.ro

Artă, măiestrie și imaginație – asta li s-a cerut participanţilor la un concurs inedit, ce a avut loc în premieră la Ungheni, pe 26 iulie.
O companie de materiale de construcţie, Supraten, în parteneriat cu magazinul de profil ”Decor”, a organizat un concurs pentru cei mai buni maiștri finisori din raioanele Ungheni și Nisporeni. La start s-au prezentat 15 meșteri, printre care și două femei-meșterițe.
A venit să le ureze succes concurenţilor și Alexandru Ambros, primarul de Ungheni, îndemnîndu-i să dea dovadă de curaj și să aplice cunoștințele la maximum în practică.
O bună parte dintre ei au recunoscut că au învățat meseria la ”școala vieții”, în străinătate, unde lucrătorii în construcții sînt la mare căutare. ”Practica mea în acest domeniu s-a produs la Moscova și a durat vreo zece ani. Am fost nevoit să învăț pentru a mă hrăni. Iată că şi azi mă hrănesc din această meserie, dar acasă”, a mărturisit Lilian Merlan din Grozești.
Din meseria de meşter în constructor se hrăneşte şi Petru Artemi din Ungheni, chiar dacă este licenţiat în drept. Nu regretă de alegerea făcută. ”E mai bine plătită. În plus, mă simt mai liber în ceea ce fac”, a explicat dînsul.
Concursul a durat trei ore, timp în care participanții au avut libertate deplină să creeze, pe cinci suprafețe, reliefuri și forme diferite cu ajutorul a cinci feluri de materiale de construcție. Instrumentele de lucru le-au fost oferite ulterior în dar. Cei mai iscusiți dintre ei au beneficiat şi de premii, fondul total de premiere fiind de 15 mii de lei.
Cel mai bun a fost declarat ungheneanul Sergiu Bulancea, el fiind urmat de Radu Bețianu şi  Petru Artemi. Primii doi vor participa, în toamnă, la etapa naţională a concursului respectiv şi se vor bate pentru premiul mare, în valoare de 30 mii de lei.
S-au întrecut la făcut desene cu ajutorul vopselelor Supraten și zece copii de la Școala de arte plastice din Ungheni. Şi ei au primit premii din partea organizatorilor.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *