Adie iar a toamnă…

În fotografie: Mihail Raţă, apicultor din Sipoteni, îşi demonstreză marfa aducătoare de sănătate

În fotografie: Mihail Raţă, apicultor din Sipoteni, îşi demonstreză marfa aducătoare de sănătate
În fotografie: Mihail Raţă, apicultor din Sipoteni, îşi demonstreză marfa aducătoare de sănătate

Deşi sîntem încă în vară, căldura excesivă din ultima perioadă a schimbat peisajul general al naturii, el devenind unul de toamnă, grăbind, totodată, şi coacerea unor culturi agricole. Acest proces i-a pus pe productări în situaţia de a căuta febril cumpărători.
Ţinînd cont de situaţia creată, Direcţia Agricultură Călăraşi, în parteneriat cu AO “Agroconsultant”,  au organizat, pe 18 august, la Sipoteni, un iarmaroc zonal. Dis-de-dimineaţă, aici s-au adunat circa 25 de producători agricoli din raion, aducînd cu ei tot ce au crescut în acest an agricol: fructe, legume, struguri, păsări.
Unii au venit şi cu pomuşoare – căpşune sau mure. Au fost prezenţi şi apicultori locali, şi meşteri populari, care şi-au etalat, în faţa sipotenenilor şi a oaspeţilor iarmarocului, broderii, covoare, obiecte de artizanat confecţionate din lozie sau din lemn.
Potrivit organizatorilor, iarmaroacele zonale, devenite deja o tradiţie, au fost gîndite ca o sărbătoare intermediară a recoltei de toamnă, la care doritorii să aibă posibilitatea nu numai să cumpere produsele expuse, ci şi să se relaxeze. Or, în paralel cu larma specifică unui iarmaroc, la Sipoteni a fost prezentat şi un bogat program artistic, nucleul  lui constituindu-l artiştii amatori de la casa de cultură din localitate. Revelaţia evenimentului a fost programul de dansuri al ansamblului “Izvoraşul”, care a cules ropote de aplauze.
La final, mulţi producători agricoli, participanţi la iarmarocul de la Sipoteni, au fost  apreciaţi cu diplome şi cadouri, oferite atît de Direcţia Agricultură, cît şi de AO “Agroconsultant”. Totodată, potrivt lui Mihail Diaconu, directorul AO “Agroconsultant”, au primit diplome şi doi tineri antreprenori din raion care, în anul curent, au înfiinţat, în baza unor proiecte finanţate prin strădaniile ACSA,  plantaţii de căpşuni şi mure, ei venind la iarmaroc cu o parte din ceea ce au produs. Duminica viitoare, un iarmaroc similar va avea loc la Bravicea.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *