Va veni barza pentru a noua oară

Imagine simbol: poezicidepitici.blogspot.com

Imagine simbol: poezicidepitici.blogspot.com
Imagine simbol: poezicidepitici.blogspot.com

În casa Alexandrei Puiu, femeia cu opt cu copii din Sinești, despre care am scris în primăvara anului curent, va veni din nou barza. Localnicii au aflat vestea că această mamă singură va da naștere și celui de-al nouălea copil cam la o lună după Paște. Cu ceva timp înainte, ea primise în dar o casă nouă, eveniment despre care a știut la acel moment întreaga țară.
”Noutatea a fost ca un trăsnet pentru mine”, ne-a mărturisit Iurie Țăruș, primarul de Sinești, după care a continuat: ”Am auzit de la săteni că femeia zicea că se va opri după ce va naşte 14 copii”.  Sentimentele primarului sînt duble. Pe de o parte, s-a declarat nedumerit de această decizie a femeii. Pe de altă parte, este bucuros că, cel puţin, ea ”naște copii sănătoși și are grijă de ei”.
Nu s-au mirat deloc de această noutate lucrătorii medicali de la Oficiul medicilor de familie din Sinești. ”Cu o suspiciune de graviditate, femeia s-a adresat la noi încă la 29 aprilie”, ne-a spus asistenta medicală Viorica Popescu. Atunci s-a stabilit că femeia era deja însărcinată în luna a treia şi urmează să nască pe la mijlocul lunii noiembrie.
Tatăl bebeluşului ce urmează să apară pe lume este același bărbat cu care Alexandra Puiu i-a conceput şi pe ceilalți opt copii. El nu se arată prin sat. Merge însă ea la el în pădure, unde stă de foarte mult timp. Chiar dacă trăiesc în concubinaj, femeia nici nu vrea să audă de metodele de contacepție. „Ne-a declarat pe șleau că va naște atîția copii cît îi va da Domnul”, a spus Viorica Popescu, remarcînd şi ea că această femeie „nu este cea mai rea mamă”.
La cei 36 de ani ai săi, Alexandra Puiu a reuşit să nască opt copii, cel mai mare avînd 14 ani, iar cel mai mic – doar doi. Atunci cînd am „descoperit-o”, își ducea zilele într-o casă semiruinată. După ce am scris istoria ei, multă lume a reacționat și ea acum are de toate. La toamnă va avea şi o gură în plus.
Am încercat s-o contactăm şi pe mama ”eroină”, dar telefonul ei era în afara ariei de acoperire.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *