Electrocutat mortal la o betonieră

Imagine simbol: gazetadebuzau.ro

Imagine simbol: gazetadebuzau.ro
Imagine simbol: gazetadebuzau.ro

A murit în floarea vîrstei, din cauza nerespectării unor măsuri elementare contra electrocutărilor. Este vorba despre un tînăr, în vîrstă de 26 de ani, din satul Bahmut (Stația de cale ferată),  raionul Călărași.
Tragicul accident s-a produs în seara de 14 iunie, în gospodăria unui locuitor al satului Pojarna, Ungheni. În acea zi, gospodarul invitase doi băietani la o clacă, pentru a-şi construi fundamentul viitoarei case. La sfîrşitul zilei, betoniera cu urme de mortar pe ea, urma să fie curăţită. A făcut-o acel tînăr. Simplu de tot – a repus în funcțiune betoniera, aruncînd în ea apă cu căldarea. Se pare că apa a nimerit şi în prelungitor, și în priza la care era conectat receptorul respectiv.
Betoniera a fost spălată. Cînd însă s-o oprească, s-a întîmplat tragedia. Tînărul, fiind ud leoarcă și fără încălțăminte, a ridicat, de jos, priza prelungitorului, îmbibată şi ea cu apă. Acel prelungitor se afla sub tensiune. A fost nevoie doar de o clipă şi un gest nechibzuit, ca el să fie  electrocutat mortal. Colegul său i-a venit imediat în ajutor, dar deja era prea tîrziu.
”Nenorocirea putea fi evitată, dacă ar fi fost respectate regulile elementare contra electrocutării”, a spus Andrei Prodan, inspector la Inspecția Energetică Teritorială Ungheni, după care a continuat: „Oare cine nu știe că nu se poate de umblat la surse de curent electric cu mîinile ude? Această regulăt trebiuie s-o cunoască și copiii”.
Potrivit dînsului, tragedia ar fi putut fi evitată, dacă la priza din casă ar fi fost montat un dispozitiv de protecție automată contra curenților de defect. ”Este regretabil faptul că mulți oameni încă nu conștientizează riscurile sporite de electrocutare atunci cînd au de a face cu instalații și echipamente electrice”, a spus  inspectorul.
Este deja al doilea caz de electrocutare cu rezultat fatal în raionul Ungheni în ultimele două luni.
UNGHENI | Ina Landa 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *