Un drum nou-nouţ la Cioreşti va atrage turiștii

Imagine simbol: brasovultau.ro

Imagine simbol: brasovultau.ro
Imagine simbol: brasovultau.ro

Drumul de acces spre satul Cioreşti, Nisporeni va avea un aspect nou. Lucrările de reparaţie au început. Au fost aduse şi primele materiale de construcţii.
Potrivit lui Valeriu Guţu, primarul de Cioreşti, va fi construit drumul de acces spre localitate, cu o lungime de peste trei mii de metri, de la traseul naţional spre gimnaziul şi biserica din sat. „Lucrările deja au început, aşa că în luna noiembrie, anul viitor vom avea un drum nou-nouţ” spune dînsul. Costul întregii reparaţii va fi de 23 milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Rutier al Ministerului Transporturilor și infrastructurii drumurilor al R.Moldova. Iar proiectul tehnic a costat 250 mii de lei, acesta fiind achitat din bugetul local.
Primarul Valeriu Guţu îşi doreşte să atragă cît mai mulţi turişti la Cioreşti, iar construcția noului drum este una din priorități în dezvoltarea infrastructurii turistice în localitate.  Mai ales că, susține dînsul, turiştii au ce vedea în comuna pe care o gospodărește cu iscusință. “În primul rînd, avem un lac în mijlocul codrilor, pîrtia de schi, unicul meşter de ceramică neagră tot e de la noi şi alţi diverşi meşteri populari” enumără dînsul, după care expune și realizările obținute pînă acum: apa potabilă, gazificarea, iluminatul stradal și construcția drumului respectiv.
Dar mai este de lucru. Potrivit primarului, sînt încă două probleme care urmează a fi soluţionate în timp: construcţia unui sistem de canalizare şi crearea unei infrastructuri turistice. “Îmi doresc mult să fac ceea ce mi-am propus, dar pînă la urmă viaţa e cea care dictează priorităţile” a încheiat Valeriu Guţu.
NISPORENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *