Şi-a făcut debutul de Ziua oraşului

Imagine simbol: carabinier.md

Imagine simbol: carabinier.md
Imagine simbol: carabinier.md

În ziua de Duminica Mare, cînd oraşul Călăraşi şi-a sărbătorit pentru prima oară Hramul,  strămutat din toamnă în vară, şi-a făcut debutul şi Garda Populară a oraşului, instituită printr-o decizie a Consiliului orășenesc încă în luna martie. Or, după cum susţine Ion Damir,  proaspătul   conducător al acestei formaţiuni,  anume de Ziua oraşului,  pentru prima oară de la instituire  Garda Populară a  ieşit la vedere, asigurînd de rînd cu reprezentanţii organelor de drept din oraş  menţinerea ordinii publice.
Deşi  atmosfera de sărbătoare din acea zi  nu a fost pereclitată de evenimente  negative majore, de cîteva ori totuşi membrii gărzii au intervenit  pentru soluţionarea unor situaţii  confuze şi delicate.
”Avem  deja un plan de acţiuni pentru perioada următoare,  în care sînt prevăzute patrulări în locurile publice ale oraşului, în special în zilele de odihnă sau de sărbători”,  ne-a informat sursa citată,  menționînd că anume în aceste zile aglomeraţia umană  sporeşte  şi pot apărea situaţii neprevăzute, în care membrii gărzii pot fi oamenii potriviți la locul potrivit.
CĂLĂRAȘI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *