Porumbul fiert, medicament de sezon

Imagine: iasivezi.com

Imagine: iasivezi.com
Imagine: iasivezi.com

Este perioada în care porumbul este fraged şi numai bun de consumat fiert. Mulţi cred că, prin fierbere, boabele de porumb îşi pierd proprietăţile curative. Cercetările au arătat însă că vitaminele şi aminoacizii din porumbul fiert se păstrează intacte într-o proporţie foarte mare, ceea ce face ca acest delicios aliment să fie un mare beneficiu pentru sănătate.
Iată cîteva motive pentru care trebuie să profităm de această cereală aurie pentru a aduce un surplus de sănătate organismului:
– Compuşii din porumbul fiert determină creşterea elasticităţii vaselor de sînge. Astfel se realizează o mai bună oxigenare şi hrănire a întregului organism şi scade riscul de apariţie a aritmiilor, accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctului.
– După o cură de 15 zile cu porumb, se poate constata atenuarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a starilor de oboseală sau a insomniilor.
– Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbeşte degradarea grăsimilor. Porumbul este un bun medicament pentru slabit.
– O cană cu boabe de porumb ofera 15% din necesarul zilnic de vitamina B5, responsabilă de energia organismului.
– Vitamina E, aflată în compoziţia porumbului, participă la procesul de reînnoire a celulelor şi produce cantităţi mărite de oxigen în sînge. Scade nivelul colesterolului.
– Datorită bogăţiei în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal.
Porumbul actionează foarte bine în boli, precum: litiaza renală, cistita cronică, ateroscleroza, avitaminoze, nevroze, obezitate, gastrită şi ulcer, dischinezie biliară, intoxicaţii, afecţiuni ale aparatului respirator, reumatism, artrită, amigdalită sau infecţii bacteriene.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *