Opt beneficii uimitoare ale pepenelui galben

ieftin, pepenele galbenPepenele galben sau, cum i se mai spune în popor, zămosul este savuros. Parfumul şi gustul său sînt unice, iar consumat rece, este o adevarată delicatesă. Mai mult decît atît însă, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sănătate.
Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sînt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul si calciul. De aici şi beneficiile. Iată doar cîteva dintre ele, cele mai importante:
1. 200 de grame de pepene galben conţin doar 80 de calorii. Deci, este un aliment ideal în timpul dietelor pentru slăbire.
2. Pepenele galben ajută vederea – o felie nu conţine mai mult de 56 de calorii, dar îţi asigură cantitatea necesară de vitamina A, substanţa responsabilă pentru întărirea vederii.
3. Pepenele galben ajută în lupta cu diabetul – chiar dacă este dulce, acesta are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C, care sînt necesare în menţinerea echilibrului metabolic al diabeticilor.
4. Pepenele galben previne îmbolnăvirea de cancer, fiindcă este bogat în antioxidanţi. Studiile au arătat că oamenii ce consumă produse bogate în antioxidanţi au un risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de cancer.
5. Pepenele galben sprijină sistemul imunitar, ajuta corpul să lupte împotriva infecţiilor, datorită acidului folic pe care îl conţine.
6. Pepenele galben este şi un bun detoxifiant şi, de asemenea, poate fi folosit în tratarea constipaţiei.
7. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentru tratarea anemiei şi a tulburărilor de alimentaţie.
8. Pepenele galben se poate utiliza pentru a rehidrata şi a înfrumuseţa un ten uscat sau cu urme de oboseală.
Deci, profitaţi din plin de beneficiile oferite de pepenele galben, mai ales acum, în sezonul acestuia. Veţi fi, cu siguranţă, mult mai sănătoşi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *