Curios. Cum să menţii casa răcoroasă pe timp de vară

Imagine simbol: amenajari-interioare.eu

Imagine simbol: amenajari-interioare.eu
Imagine simbol: amenajari-interioare.eu

În faţă avem o întreagă vară în care ne vom lupta cu temperaturile caniculare nu doar în aer liber, ci şi în locuinţele noastre. Sistemele de aer condiţionat rezolvă, fără îndoială, problema confortului climateric, dar cum să ne asigurăm răcoarea atît de mult dorită fără o instalaţie de aer condiţionat?
Căldura vine mai ales prin ferestre. Acoperirea, cel puţin partială, a ferestrelor va reduce semnificativ „efectul de seră” din locuinţa noastră. Cea mai eficientă metodă de asigurare a umbrei ferestrelor sînt copacii sau instalarea unor draperii de culori mai închise, role sau jaluzele.
Ventilaţi inteligent. E mult mai eficient să organizăm ventilări masive ale locuinţei seara tîrziu sau dimineaţa foarte devreme, atunci cînd aerul de afară este mult mai răcoros, iar ziua să menţinem casa izolată de clima de afară.
Opriţi sursele nenecesare de căldură. Becurile incandescente sînt o sursă de căldură, deconectaţi luminile atunci cînd acestea nu sînt absolut necesare. Sau optaţi pentru LED-uri ori elemente de iluminare fluorescente. Televizorul este şi el o sursă de căldură destul de importantă, la fel şi calculatoarele.
Materiale naturale şi culori deschise. Materialele naturale şi culorile deschise sînt preferabile peste tot pe timp canicular, fie că vorbim de hainele pe care le îmbrăcăm pe acasă sau pe stradă. Aceeaşi recomandare e valabilă şi pentru cearşafurile utilizate pentru dormitor.
Utilizaţi ventilatoarele. Vă mai amintiţi de celebrele ventilatoare montate pe plafon? Să ştiţi că acestea sînt, de fapt, printre cele mai eficiente moduri de aerare a unei încăperi. Aerul rece tinde să se poziţioneze mai jos în cameră, în timp ce aerul cald se ridică spre plafon.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *