Oferte tot mai mari de ardei și vinete pe piața din Ungheni

ieftin, util, vineteVolumul de ardei si vinete expus spre comercializare pe piata din Ungheni creste zi de zi. Comercializeaza preponderent producatori mici si mijlocii produse crescute in sere. Intermediarii comercializeaza produse din Romania si de la bazele angro din Chisinau. Ardeiul si vinetele sunt de calitate inalta, de diferite marimi si soiuri. Soiurile de ardei des intilnite pe piata sunt Bogatari, Topolin, Podaroc Moldovii; soiurile de vinete – Rada, Almaz, Varatic.
Pretul de comercializare a ardeiului si vinetelor oscileaza intre 10,00 si 12,00 lei/kg. Comparativ cu aceiasi perioada a anului precedent pretul este mai mic cu 5-7%. Pe celelalte piete monitorizate din republica situatia este diferita: pe piata din Balti pretul la ardei s-a majorat de 1,8 ori, iar a vinetelor cu 8%, fata de anul trecut. Pe piata din Chisinau la ardei pretul s-a micsorat cu 17%, iar la vinete s-a marit cu 50%. Pe piata din Cahul preturile s-au marit: la ardei cu 33% si la vinete de 1,8 ori.
Pe pietele din Romania (Constanta si Galati) pretul la ardei este de 1,6 si respectiv 2,00 RON/kg, iar la vinete – 2,8 si respectiv 1,7 RON/kg. Pe pietele din Ucraina (Odesa, Ismail, Kotovsk) ardeiul se vinde cu 8,00, 7,00 si 7,00 UAH/kg, iar vinetele respectiv cu 5,00, 6,50 si 5,00 UAH/kg.
Operatorii de piata sustin ca preturile se vor micsora odata cu cresterea ofertei acestor produse pe piata.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *