O copilărie fericită pentru micii costuleneni

grădiniţa „Floricica” Imagine: onpicture.com

grădiniţa „Floricica” Imagine: onpicture.com
grădiniţa „Floricica”. Imagine: onpicture.com

Curtea grădiniţei „Floricica” din Costuleni a devenit de nerecunoscut. Aici, după ani şi ani de aşteptare şi speranţe, a apărut, în sfîrşit, un tobogan de toată frumuseţea, au aparut scîncioburi, un balansoar. Şi asta, datorită unui proiect recent, finanţat în bună parte de către Fondul pentru Tineri Ungheni.
Timp de două săptămîni s-a lucrat intens. S-au implicat nu doar angajaţii grădiniţei, ci şi părinţii copiilor de aici, primăria locală. Chiar dacă proiectul „Activăm şi ne jucăm, armonios ne dezvoltăm” presupunea doar amenajarea terenului de joacă prin instalarea toboganului, a scîncioburilor şi balansoarului, s-a mers mai departe, fiind amenajt şi un colţişor atrăgător, cu o gogoaşă, cu un soare ce le zîmbeşte în permanenţă celor 130 de copilaşi ai grădiniţei.
„Este e minune”, a menţionat directoarea Silvia Rudicov cu referire la cele efectuate. Pînă mai ieri, pe terenul din jurul grădiniţei exista doar o rachetă veche, pe care nimeni n-o mai lua în seamă. Acum, e altă lume, o lume în care orice copil îşi dezvoltă spiritul de echipă, devine mai organizat, mai deschis.
Valoarea totală a proiectului este de 8000 de lei, dintre care 5000 au fost oferiţi de Fondul pentru Tineri Ungheni. Primăria Costuleni a alocat 1250 de lei, iar SRL „Colmerand”, în persoana Marinei Cladco –  1000 lei. A venit cu contribuţia sa, de 750 de lei, şi AO „Viitorul îţi aparţine”.
Silvia Rudicov a spus că nu se va opri aici. Vor urma noi proiecte, toate – pentru a le asigura  copiilor costuleneni o copilărie cu adevărat fericită.
UNGHENI | Lucia Bacalu  


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *