Testul SIS trecut cu brio de autorităţi

Imagine simbol: sis.md

Imagine simbol: sis.md
Imagine simbol: sis.md

Premieră la Ungheni. Pe 21 mai, Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a desfăşurat aici un antrenament antiterorist de stat major.
“Este pentru prima dată cînd un antrenament tactic de o asemenea complexitate a fost iniţiat de SIS într-o unitate administrativ-teritorială a Republicii Moldova”, se menţionează într-un comunicat remis redacţiei “Expresul” de către această instituţie.
De ce la Ungheni? Potrivit lui Valeriu Furdui, general-maior al SIS,  şef al Statului major al antrenamentului antiterorist, “au fost luate în calcul două aspecte definitorii: eventualele pericole în zona de desfăşurare nemijlocită a exerciţiilor, dar şi gestionarea crizelor cu impact la anumite obiective strategice ale statului”.
Un element inovativ al antrenamentului de la Ungheni a fost participarea la el a ofiţerilor de informaţii şi securitate din cadrul tuturor subunităţilor teritoriale ale SIS.
Reprezentnţii SIS s-au declarat satisfăcuţi de prestaţia administraţiei publice locale, atît a Consiliului raional, cît şi a Primăriei Ungheni, care, potrivit aceluiaşi comunicat, “au manifestat din start deschidere plenară şi cooperare deplină cu serviciul de inteligenţă al ţării, în vederea realizării primatului suprem: asigurarea securităţii cetăţeanului, societăţii şi statului”.
UNGHENI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *