O lacrimă şi un cîntec pentru ei

Bustul poetului Mihai Eminescu
Bustul poetului Mihai Eminescu

Deja al doilea an concescutiv, la Casa națională de cultură din Nisporeni sînt comemorate, la mijloc de iunie, trei mari personalități venite din epoci diferite: Mihai Eminescu și cuplul Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului raional ”O lacrimă și un cîntec pentru ei”, ce se doreşte a fi tradiţional.
La festivalul, transformat într-o dedicație muzicală specială marelui poet Mihai Eminescu, dar și celebrului duet, vor răsuna cele mai frumoase cîntece lirice de pe meleagurile noastre, interpretate de cei mai talentaţi artişti amatori ai Nisporeniului.
Potrivit Aureliei Andronache, şefa Secţiei Cultură, evenimentul va conține și un concurs de esee despre creația celor trei, dar și un concurs al declamatorilor. ”Dorim să auzim de la participanți poezii nu doar din literatura clasică, ci și din creația proprie”, a menționat dînsa. Organizatorii îşi doresc de asemenea o participare cît mai numeroasă la acest festival, preconizat pentru 14 iunie. Invitaţiile de participare deja au fost expediate tuturor colectivelor artistice din raion, inclusiv celor cu titlul de model.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *