Curios. Ce boli poţi avea în funcţie de luna naşterii

curios(Continuare)
Cine e născut în iulie: Probleme cu vederea. Cei din luna iulie pot avea probleme cu vederea încă din primii ani. Însă, partea bună este că, datorită expunerii la o lumină puternică în primele luni de viaţă, sînt mult mai optimişti şi mai fericiţi, ceea ce le scade riscul de a se confrunta cu depresii sau alte tulburări emoţionale.
Cine e născut în august: Probleme de comportament. Copiii născuţi în august prezintă un risc cu 30% mai mare să fie copii-problemă în şcoală. Problema pare a veni din faptul că ei sînt cei mai mici copii înscrişi în şcoală şi nu pot ţine pasul, iar de aici pot apărea tot felul de probleme la nivel emoţional.
Cine e născut în septembrie: Astm. Astmul este pus tot pe seama lipsei de vitamina D din organismul mamelor. La nivel şcolar însă, pentru că sînt cei mai mari din ciclul lor, copiii născuţi în septembrie sînt înclinaţi spre învăţătură şi concentrate spre a face carieră.
Cine e născut în octombrie: Astm. Deşi sînt predispuşi la astm, cei născuţi în octombrie au şanse crescute de a trăi mai mult decît cei născuţi în alte luni. Statisticienii spun că persoanele născute în octombrie trăiesc în medie cu 160 de zile mai mult.
Cine e născut în noiembri: Pesimism. Pesimiştii calendarului sînt cei născuţi în noiembrie, cel puţin aşa concluzionează statisticienii care au analizat răspunsurile celor peste 30.000 de participanţi la un studiu.
Cine e născut în decembrie: Astm şi alergii. Cei născuţi în luna decembrie sînt predispuşi la infecţii încă din prima lună de viaţă. Cum anticorpii nu sînt suficient de bine formaţi, bolile din primele luni de viaţă lasă sechele serioase.
Se spune că persoanele născute toamna, între septembrie – noiembrie, au şanse mult mai mari de a ajunge la 100 de ani, faţă de cei născuţi în alte luni, iar cele mai mici şanse de a ajunge la 100 de ani le au persoanele născute primăvara. Este oare adevărat? Vom trăi şi vom vedea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *