Copii savurează vacanţa, iar conducătorii se gîndesc la odihna lor

Imagine simbol: travelwithasmile.net

Imagine simbol: travelwithasmile.net
Imagine simbol: travelwithasmile.net

A venit vara şi, odată cu ea, au reînceput grijile autorităţilor pentru o bună organizare a vacanţei copiilor. Cum se vor odihni ei şi ce li se propune în acest sens?
CĂLĂRAŞI
2760 de elevi din cei circa 8000 cîţi sînt azi în raionul Călăraşi se vor odihni în cele două tabere funcţionale din raion.
Tabăra „Romaniţa” de la Oricova va organiza şase ture a cîte o sută de copii, iar în perioada 23 iulie – 1 august aici se vor odihni 25 de copii veniţi din Polonia, Belarus şi Ucraina. Potrivit Elenei Gonţa, şefa Direcţiei Raionale Învăţămînt, preţul unui bilet de odihnă pentru zece zile va costa 1200 lei. Pentru copiii din familiile defavorizate vor exista scutiri între 10 şi 100% din cost.  S-a calculat că, pentru întreţinerea unui copil în tabără, se vor cheltui 120 de lei pe zi.
Elena Gonţa a mai precizat că, pentru amenjarea taberei din Oricova au fost cheltuiţi 180 mii lei, fiind create condiţii optime pentru copii. Toţi angajaţii sînt specialişti de profil, 30% din ei avînd deja experienţă de muncă în tabără. În tabăra de la Oricova, în premieră, copiii vor fi antrenaţi în grupuri de croşetare şi desen pe sticlă, la finele odihnei ei putînd să-şi ia acasă lucrările confecţionate.
În cea de a doua tabără, din Sadova, care este privată, se vor odihni 2160 de copii, costul unui bilet aici variind între 980 şi 2100 de lei, în dependenţă de nivelul condiţiilor de cazare.
UNGHENI
Trei tabere de odihnă vor sta la dispoziţia copiilor din Ungheni în această vară: „Codreanca” din oraşul Corneşti, „Pro Sănătatea” din Rădenii Vechi şi „Plus Armonie” din Ungheni. Potrivit Eugeniei Cugut, specialist coordonator responsabil de învăţămîntul preuniversitar la Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport, Consiliul raional va oferi 200 de bilete de odihnă în tabăra „Codreanca”, unde copiii se vor odihni în două ture, la „Pro Sănătatea” – 250 bilete pentru o tură. La „Plus Armonie” vor fi organizate trei ture, iar Consiliul Raional va oferi 100 de bilete de odihnă în una dintre aceste ture. De bilete vor beneficia gratis copiii orfani, din familii monoparentale, numeroase sau defavorizate, dar şi copii cu performanţe la studii sau la activităţi  extraşcolare. De notat că au fost alocate, în acest scop, 715 mii de lei, cu 215 mii lei mai mult decît anul trecut.
Costul unui bilet de odihnă este de 1300 lei.
NISPORENI
Tabăra de odihnă  „Codru” din Mîrzoaia şi-a deschis uşile încă la 10 iunie. Aici vor fi organizate, de tot, cinci ture a cîte 12 zile fiecare, ultima tură fiind destinată sportivilor. Preţul unui bilet de odihnă este de 165 lei, bani pe care îi achită părinţii. Restul, aproape o mie de lei, este suplinit de către Consiliul raional Nisporeni. „La noi toate biletele de odihnă se vînd, nici unul nu se dă gratis”, ne-a spus Valeriu Lungu, inspector şcolar la Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport Nisporeni. În cazul în care părinţii decid să-şi dea copiii la tabără, ei trebuie să achite în contabilitatea Direcţiei de Învăţămînt suma necesară, adică 165 de lei, primind în schimb biletul  de odihnă.
La sfîrşitul lunii iunie îşi va deschide uşile şi tabăra de odihnă „Salut” din Vărzăreşti.
Natalia Junghietu, Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *