Ai nostri, cei mai buni. Ambasadoare a unui oraş chinezesc

În fotografie: Lidia Sanduleac

În fotografie: Lidia Sanduleac
În fotografie: Lidia Sanduleac

Lidia Sanduleac, o tînără în vîrstă de 20 de ani din Ungheni, a devenit ambasadoarea oraşului Qingdao din China. Este vorba de o metropolă, cu o populaţie de peste 7 milioane de cetăţeni.
“Am obţinut acest titlu în urma participării la competiţiile sportive “Rămîi dinamic în China”, care fac parte din planul reformei educaţionale chineze pentru anul 2010-2020. De tot, la competiţii au participat 300 mii de studenţi străini din 400 de universităţi ale Chinei”, ne-a povestit Lidia. Cei nouă reprezentanţi ai universităţii în care îşi face studiile şi ungheneanca noastră au reuşit să se claseze pe locuul trei, astfel obţinînd cu toţii titlul de ambasadori ai sportului în China, dar şi posibilitatea de a fi prezenţi la Universiada 2013 în Kazan, Rusia. Totodată, trei dintre cei mai buni, printre care şi Lidia Sanduleac, au primit titlul şi de ambasadori ai metropolei Qingdao.
„Acest titlu onorific mă obligă să promovez, timp de un an, imaginea oraşulu,i participînd la activităţi majore de nivel internaţional”, a explicat Lidia.
Fiind întrebată cum de a reuşit, ea a răspuns simplu: „Trei luni de muncă asiduă, pasiunea şi atitudinea competitivă au fost pe potriva succesului obţinut”.
Dar activismul Lidiei Sanduleac nu se opreşte aici. Ea face parte şi dintr-un juriu la emisiunea de divertisment “Scena Societăţii”, transmisă de un post de televiziune chinezesc, Hubei TV. Mai predă limba engleză unor copii de 6-7 ani la o şcoală privată şi este şi tutore al unui elev de 14 ani. În timpul liber care îi mai rămîne merge la înot.
“Universitatea oferă multe oportunităţi de a participa la diverse activităţi. Mă strădui să nu ratez aceste şanse şi port cu mine pretutindeni tricolorul nostru”, a spus, la final, Lidia Sanduleac,  absolventă a liceului “Vasile Alecsandri” din Ungheni, în prezent studentă la o universitate din regiunea Wuhan, China.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *