Au dus cu ei la Konin ”Vara” şi au adus, în schimb, ”Aplauze de aur”

În fotografie: Dansatoarele de la Ungheni pe scena amfiteatrului din Konin

În fotografie: Dansatoarele de la Ungheni pe scena amfiteatrului din Konin
În fotografie: Dansatoarele de la Ungheni pe scena amfiteatrului din Konin

Colectivul de dansuri moderne ”Mega-Dance” de la Palatul culturii din Ungheni a trăit, în perioada 5-8 iunie, zile de glorie, dar și de emoții de nedescris. S-a întîmplat în orașul polonez Konin, la Festivalul-concurs internațional de cîntece și dansuri pentru copii, ediția a 34-a.
Şase mici dansatoare, cu vîrsta cuprinsă între 8 și 10 ani, au reușit să-i cucerească pe cei zece mii de spectatori, dar și juriul format din interpreți și compozitori din Polonia, Rusia și Italia cu dansul ”Vara”, alegîndu-se la final cu premiul ”Aplauze de aur”, echivalent cu locul întîi.
”Nu ne-am așteptat la un asemenea succes”, a recunoscut, imediat după eveniment, Liubovi Bereghici, conducătoarea colectivului. Dînsa a mai spus că acesta este primul lor premiu de o așa  valoare. Explicaţia e simplă. Potrivit Ninei Pricladov, coregraf cu renume din Ungheni, ideea dansului a fost foarte reușită. „Mă așteptam la un premiu pentru ungheneni. Dansatorarele noastre au fost unicale. Nu am mai văzut nimic asemănător la alții”, a spus dînsa.
Talentul copiilor ungheneni a fost remarcat și de directoarea Casei de cultură din Konin, Elizabieta Mietkiewska-Markiewicz. ”Faptul că micuţele din Ungheni au reușit să treacă toate etapele concursului, începînd cu preselecția și finalizînd cu participarea la concertul de gală, spune despre multe – sînt cele mai bune dintre cei buni”, a notat dînsa.
Ediția din acest an a festivalului a adunat peste 2200 de participanți din peste zece țări. R. Moldova a fost reprezentată doar de dansatoarele din Ungheni.
Primarul de Konin, Jozef Nowicki, a ţinut să sublinieze că acest festival este unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din Europa şi că primăria face tot posibilul să-l organizeze la cel mai înalt nivel, astfel ca cei mai talentaţi copii din Europa să poată să-și etaleze măiestria în arta dansului și a cîntecului.  O premieră în acest an a fost oferirea unor invitaţii speciale la alte opt festivaluri internaţionale celor mai bune colective de dansatori și interpreți. O asemenea invitație, la un festival din Bulgaria, a primit şi ”Mega-Dance” din Ungheni.
Din Konin, Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *