„Alecsandri FM” şi-a început activitatea

Imagine simbol: trm.md

După ce, 17 ani la rînd, Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni îşi tot editează propria revistă, „Noua Generaţie”, care a ajuns deja la al 51-lea număr, iată că acum instituţia s-a ales şi cu un post de radio propriu – „Alecsandri FM”. Lansarea acestuia a fost făcută chiar în ultima zi de şcoală.

„A fost un pic cam dificil, pentru că nici unul dintre noi nu ştia ce înseamnă un post de radio. Am început-o, practic, de la zero”, spune Dorina Bostan, elevă la liceu, membră a echipei „Alecsandri FM”.

În ajutor le-a venit jurnalistul Timofei Blănaru, care are o experienţă de zeci de ani în jurnalismul radiofonic. „Am rămas surprins de abilităţile acestor tineri. Era suficient să le şoptesc ceva şi ei deja ştiau ce trebuie să facă. Modul de a face bine, de a intra în echipă şi de a se face promovaţi frumos, într-adevăr, uimeşte”, a menţionat dînsul.

În cadrul proiectului, a fost achiziţionat tot echipamentul necesar: amplificator, difuzoare, microfon, monitor, procesor, căşti etc. Echipa „Alecsandri FM” nu se va opri aici. Pe parcurs, vor fi achiziţionate şi alte aparataje audio, astfel ca studioul să fie cît mai modern. A fost gîndită şi grila de emisie pentru anul viitor de studii. În prima emisiune îl vor avea ca invitat pe Alexandru Ambros, primarul de Ungheni. Invitaţia deja a fost făcută şi chiar acceptată de primar. Radioul va emite în timpul recreaţiilor.

De notat că realizarea acestui proiect a fost posibilă, graţie Fundației Comunitare din Ungheni, care a acordat un grant de 5000 de lei. Suma totală a proiectului este de 21376 mii lei.

 Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *