VIDEO | Primul concert solo acasă, la Ungheni

Valy Boghean
În fotografie: Valy Boghean cu primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, imediat după ce a primit Premiul de excelenţă

Valy Boghean
În fotografie: Valy Boghean cu primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, imediat după ce a primit Premiul de excelenţă

Valy Boghean, unul dintre cei mai talentaţi şi complecşi artişti pe care i-a dat vreodată raionul Ungheni, a revenit, în sfrîşit, acasă, cu un concert solo. Evenimentul s-a produs pe 10 mai, fiind un adevărat cadou pentru ungheneni de Ziua Europei.
„Este primul concert solo la Ungheni, după ce am colindat toată lumea… Aşa se întîmplă. Am venit cu toate gîndurile mele ce le exprim prin muzică de ani de zile”, a declarat dînsul, imediat după spectacol, pentru „Expresul”.
A retrăit, pe scena Palatului culturii din Ungheni, aceleaşi emoţii pe care le-a simţit cu aproape două decenii în urmă, pe cînd era un puşti şi nici măcar nu îndrăznea să viseze la o carieră de succes în muzică. Le-a oferit celor peste 500 de spectatori, veniţi să-i admire muzica, un adevărat regal de melodii, unele dintre ele fiind „născute” la Ungheni, cu ani şi ani în urmă.
„Cîntecul „Ploaia” l-am creat pe strada Națională 27… Mă uitam pe geam cum plouă. Urmăream  cum cineva se bucură, cineva aleargă prin stropii măşcaţi… Atunci mi-au venit în gînd cuvintele „Ploaia-mi bate, bate-n geam…”, iar în melodie mi-am pus toate sentimentele de atunci”, povesteşte Valy Boghean. La Ungheni a colaborat cu adevăraţi maeştri în ale muzicii, precum Ion Lincovschi şi Ion Linkovsky junior, Pavel Căpăţină, Alexandru Mostovoi, Nicolae Arseni, Peza Boutnari (Petru Butnaru). Unele dintre texte i-au fost scrise de judecătorul Vasile Lupu sau de Angela Racoviţă, angajată a Palatului culturii din Ungheni.
„Pe această scenă am simţit acele emoții pe care, credeți-mă, nu orice bărbat le trăieşte: să tremure și să nu mai știe ce să cînte…”, a recunoscut dînsul în faţa publicului spectator, menţionînd că ajuns să fie cine este, datorită multor oameni buni din Ungheni şi, sigur, familiei sale din satul Bumbăta. Orice concert al său îl începe cu o dedicaţie specială: „Mama care m-a făcut”.
„Am avut parte astăzi de un concert deosebit. Vreau să-i aduc cele mai sincere mulțumiri lui Valy Boghean, pămînteanul nostru, dar și întregii formații, pentru acest spectacol minunat”, a spus primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, care i-a înmînat artistului un premiu de excelenţă – „pentru contribuţia adusă la promovarea orașului Ungheni”.
Timp de o oră şi jumătate, de pe scenă au răsunat cîntece şi melodii de o rară muzicalitate, Valy Boghean fiind acompaniat de către muzicanţi cu adevărat talentaţi. Însuşi interpretul a cîntat la şapte instrumente muzicale, delectînd, totodată, spectatorul unghenean cu vocea-i inconfundabilă.
La final, dînsul a declarat că va mai reveni la Ungheni. „Publicul și reacția lui ne-au îndatorat. Scuze că l-am neglijat atîta timp și nu am fost acasă”, a spus interpretul. Cel mai probabil, va reveni cu un program special de Crăciun.
Concertul din 10 mai a fost organizat cu sprijinul Primăriei Ungheni, implicîndu-se activ în promovarea acestuia atît angajaţii Palatului culturii, cît şi consilierul orăşenesc Iaroslav Cojocaru.
UNGHENI | Lucia Bacalu 

Video: Euronova TV


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *