În ajutorul rîului Bîc

Rîul Bîc
În fotiografie: Rîul Bîc

Rîul Bîc
În fotiografie: Rîul Bîc

O amplă acţiune de salubrizare a bazinului rîului Bîc a avut loc pe 27 aprilie. Iniţiativa a aparţinut Forumului Tinerilor din bazinul rîului Bîc, care activează sub egida Agenţiei de Dezvoltare Regională „Centru”, fiind susţiniută şi de Consiliul rîului Bîc.
Înainte de acţiunea propriu-zisă, la Călărași a fost organizată o adunare de pregătire pentru eveniment, fiind invitați atît tineri, cît și reprezentanți ai administrației publice locale. Ina Coşeru, preşedinta Forumului, a precizat că asemenea adunări au avut loc și în celelalte raioane pe unde-şi duce apele Bîcul, fiind luată decizia ca pe 27 aprilie să fie mobilizată cît mai multă lume pentru a curăți albia rîului şi terenul aferent.
A fost organizată și o expoziţie de fotografii cu diverse locuri de-a lungul Bîcului: de la izvoarele sale, la Temeleuţi, Călăraşi, pînă la Gura Bîcului, unde rîul se revarsă în Nistru.
Rîul Bîc are o lungime totală de 155 kilometri, dintre care în raionul Călărași – circa 30 de kilometri. Bîcul trece prin 17 localități din raion.
CĂLĂRAȘI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *