Căpșune autohtone pe piața din Ungheni

capsuneDuminica, 19 mai, pe piata din Ungheni au fost inregistrate oferte mari de căpșune produse in regiune. Comercializau producatori mici si mijlocii. Intermediarii comercializau căpșune de import din Turcia. Capsunele de import aveau un aspect exterior foarte atragator, dar calitatile gustative erau net inferioare celor produse in regiune. Produsul de import era ambalat in caserole a cite 400-500 grame. Capsunele autohtone – in ladite de plastic si lamele.
Pretul la capsune oscila intre 25,00 si 55,00 lei/kg. Paradoxal, dar la pretul de 55,00 lei/kg se vindeau capsune de import. Pretul la produsul autohton a fost cuprins intre 25,00 lei/kg pentru cea mai marunta capsuna si 45,00 lei/kg pentru calibru mai mare. Cumparatorul prefera capsune autohtone. Pe piata din Balti capsunele se vind cu 45,00 lei/kg, la Chisinau – cu 35,00 lei/kg si la Cahul – cu 38,00 lei/kg. Comparativ cu perioada similara a anului trecut preturile au crescut cu 25% la Ungheni si 27% la Cahul. Pe piata din Balti pretul este la nivelul anului trecut, iar pe piata din Chisinau pretul s-a micsorat cu 13%. Pe pietele din Romania (Constanta si Galati) capsunele se comercializeaza cu 8,00 RON/kg, iar pe piata din Odesa (Ucraina) pretul este de 30,00 UAH/kg.
Anul acesta, la Ungheni se asteapta o crestere a volumului de capsune produs datorita cresterii suprafetelor de capsune plantate de fermieri, in toamna anului 2012 si primavara 2013.
Sursa: AGROinform Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *