Galina Petcu, invitat special al Consiliului Național al Tineretului din Estonia

Galina Petcu, invitat special al Consiliului Național al Tineretului din Estonia

Galina Petcu, invitat special al Consiliului Național al Tineretului din EstoniaGalina Petcu, Coordonatorul de Programe de Tineret în cadrul ONG „Făclia” din Ungheni a susținut un stagiu în cadrul Consiliului Național al Tineretului din Estonia (ENL). Pe tot parcursul vizitei, stagiara a avut întâlniri cu președintele și managerii de proiecte din ENL, unde a fost informată despre perspectivele Estoniei în domeniul tineret. De asemenea, Galina Petcu a avut întrevederi cu Silver Tamm, reprezentant al „Tinerilor Vulturi” din Estonia, una dintre cele mai mari rețele de voluntari.
În urma ședinței comune a Galinei Petcu cu Tule Tonismann, reprezentant al Departamentului Tineret al Ministerului Educației și Științei al Estoniei a fost prezentat programul ministerului de susținere a activităților de tineret prin oferirea de granturi ONG-urilor și inițiativelor de tineret.
Spre final de stagiu, Galina Petcu a avut o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, la care au discutat mai multe subiecte ce abordează tinerii, iar Vicor Guzun a asigurat sprijinul său în dezvoltarea colaborării tinerilor din Estonia și Republica Moldova.
Vizitele de studiu au fost realizate în cadrul organizațiilor partenere a proiectului „Participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor la nivel local”, implementat de către CNTM. Scopul proiectului este sporirea participării egale a tinerilor în procesul de luare a deciziilor în cinci regiuni din Republica Moldova: Cahul, Fălești, Ialoveni, Ungheni și Strășeni.
Sursa: cntm.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *