Clipe de glorie în Germania

Ungheni – oraş mic cu inimă mareExact cu trei luni în urmă, am scris despre şapte eleve din clasa a IX-a de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni, care se pregăteau să participe la concursul european „Odiseea Cugetului”, în Germania. Acum, fetele au revenit acasă cu multe impresii, cunoştinţe noi, cu medalii şi diplome. Acolo, în Germania, au obţinut un merituos loc IV, dar şi un loc VI.
„Sîntem mulţumite de rezultate, mai ales că este prima noastră participare la un astfel de concurs”, a declarat Adriana Popovici, menţionînd că s-au confruntat cu reprezentanţi ai 16 ţări. În plus, unghenencele au cunoscut semeni de-ai lor din alte ţări, au cunoscut din cultura şi tradiţiile lor. O altă participantă la concurs, Alina Cernacovschi, a subliniat că limba de comunicare a fost engleza, astfel că fetele au avut posibilitatea să-şi dezvolte abilităţile de comunicare în această limbă. „A fost o experienţă frumoasă. Dacă intri în acest joc, numit „Odiseea Cugetului”, devii, practic, obsedat de el. Asta s-a întîmplat şi cu noi”, spune, zîmbind, Valeria Bolocan.
Irina Bucuci, profesoară de engleză la Liceul „Vasile Alecsandri”, cea care a pregătit şi a însoţit echipa în Germania, s-a declarat mulţumită de rezultate. „Fetele noastre au fost bravo, le doresc să rămînă mereu cu acelaşi entuziasm”, a accentuat dînsa.
Tinerele participante au ţinut să mulţumească celor, datorită cărora visul lor de ajunge la Berlin s-a realizat: Primăria Ungheni, Consiliul raional Ungheni, Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport, Motel „Iridana”, Zona Economică Liberă, AVE Ungheni, Stephen Hubner, Oleg Belbas, Asociaţia de părinţi ai liceului, administraţia Liceului „Vasile Alecsandri”, Palatul de cultură Ungheni, fabrica de ceramică, părinţii, coordonatorii Irina şi Ion Bucuci, Mihail Arseni, Ion Gornea, dar şi mulţi alţii.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *