VIDEO | Eroul Anului: Familia, din Ungheni, care a înfiat doi gemeni, deşi mai are patru copii

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

Acum, sunt doi copii care ştiu să zâmbească, fiindcă ocrotiţi şi îngrijiţi, au şansa de a creşte frumos. Dar nu lângă părinţii naturali, ci în casa familiei Rotaru din satul Petreşti, Ungheni. Asistenţii maternaliaveau deja patru copii ai lor, dar i-au luat în grijă pe gemenii Eugen şi Constantin, cărora le-au redat copilăria.
Eugen şi Costel sunt gemeni şi au acum 13 ani. Au ajuns în grija familiei Rotaru în urmă cu doi ani, dar li se pare că sunt aici de-o viaţă.
„Prima oară când am venit, când am intrat în casă, parcă mi se asemăna locul”, şi-a amintit Costel.
Maria şi Arcadie Rotaru au patru copii, dar asta nu i-a împiedicat să-şi asume şi creşterea celor doi gemeni.
„Tare mi-e jale de ei. Am văzut multe cazuri în familii când copiii şedeau flămânzi, murdari şi am zis să deschid eu acasă casă de copii, să am copii mulţi”, a relatat Maria Rotaru.
Nu e suficient să ai suflet de mamă, ci şi puterea şi hotărârea de a avea grijă în mod egal de toţi copiii din casă. Mai ales când cei luaţi în plasament avuseseră o copilărie de coşmar.
„Plângeam pentru că suntem sărmani şi nu aveau cu ce să ne întreţină părinţii noştri. Vroiam să avem o casă frumoasă, mare”, a povestit Eugen.
„Era sfadă, n-aveau cu ce să ne întreţină, nu ajungeau bani”, a adăugat Costel.
„Dacă nu nimeresc în aşa tip familiar, se distrug copiii. Ei pot să fumeze, să servească, pot să ajungă la puşcărie. Dar aşa ei o să aibă un viitor foarte bun”, a spus Maria Rotaru.
Aşa pare să fie, mai ales că în familia de împrumut, Costel şi Eugen au parte de toate bucuriile vârstei. În asemenea condiţii, e clar de ce aceşti copii au deja nişte modele în oamenii de la care au învăţat că viaţa poate fi frumoasă.  „De la tanti Maria vreau ca să iau toată sinceritatea, toată hărnicia. Iar de la domnul Arcadie vreau să iau omenia lui”, a spus Costel.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *