Puşi să plătească pentru greşelile altora

teren agricol
Imagine simbol:badpolitics.ro

teren agricol
Imagine simbol:badpolitics.ro

Peste o mie de răciuleni aşteaptă, fără nici o speranţă, de mai bine de trei ani, să li se perfecteze titluri noi de proprietate asupra cotelor echivalente de pămînt, primite în proprietate în anul 1992.
Titlurile vechi, care conţineau unele greşeli comise în cadrul programului „Pămînt”, au fost adunate de la săteni de către inginerul cadastral al primăriei. Oamenilor li s-a promis că li se vor elibera noi titluri. De atunci, tot aşteaptă.
Acum, cînd deţinătorii de terenuri îi amintesc funcţionarului că ar fi timpul să-şi primească actele noi, el le răspunde iritat că vor mai trebui să aştepte. Colac peste pupăză, dînsul refuză să le returneze şi documentele pe care le-a luat de la ei.
Mai mulţi oameni păţiţi din Răciula au declarat pentru „Expresul” că funcţionarul le-ar fi spus franc: „Dacă nu vă place, puteţi să mă daţi în judecată, dar documentele nu vi le pot întoarce”.   Primarul de Răciula, Ştefan Temţunic, a confirmat cele relatate de săteni, menţionănd, totodată, că situaţia cu terenurile este atît de încîlcită, încît inginerul cadastral este total depăşit. În plus, şi procedurile de corectare a greşelilor sînt foarte întortocheate, astfel că termenul de reperfectare a documentelor devine excesiv de mare.
„Unica şansă, pentru cei care au necesitatea acută de a desfăşura o tranzacţie, este să plătească din cont propriu costul acestui act – circa o mie de lei. Restul, dacă nu vor şi nu pot plăti pentru greşelile altora, vor fi nevoiţi să mai aştepte”, a opinat sursa citată.
Situaţii similare sînt atestate în marea majoritate a celor 28 de primării călărăşene.
CĂLĂRAŞI |  Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *