Lucrările ce se efctuează în grădină în lunile următoare

Imagine simbol: cuelisa.com

Imagine simbol: cuelisa.com
Imagine simbol: cuelisa.com

În rîndurile de mai jos, venim în ajutor gospodarilor pasionaţi de agricultură. Vă propunem un calendar ale lucrărilor care urmează a fi făcute în lunile aprilie şi mai.
Aprilie
Pînă la mijlocul lunii aprilie se mai pot planta în grădină: rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel, păstîrnac), salata, spanacul; se seamănă soiuri de mazăre tîrzie, sfecla roşie şi seminţa de ceapă.
De la mijlocul lunii începe: plantatul vărzoaselor, guliei şi conopidei; semănatul cartofilor preîncolţiţi; semănatul fasolei, castravetelui, pepenelui şi dovlecelului; se mai poate semăna încă sfecla roşie, ţelina; porumbul.
Se plantează şi florile anuale, se plantează trandafirii, daliile, gladiolele, crinii.
La sfîrşitul lunii se poate planta răsadul de roşii timpurii şi ardei.
Atenţie la semănat!
Combinaţii bune: morcovi – mazăre, semănate alternativ; ceapă – morcov, ceapă – sfeclă roşie-gulie, cartof timpuriu – mazăre; cartof – fasole sau ridiche de lună cu fasole.
Combinaţii rele: ceapă-usturoi; morcov-pătrunjel; mazăre-fasole; castravete-cartof.
Mai
Începe plantarea răsadurilor de legume: ardei, roşii, castraveţi, varză, gulie, conopidă, ţelină, ceapă (din seminţe), praz, vinete. Atenţie! Plantarea răsadurilor de varză timpurie, conopidă şi castraveţi se face numai pe pămînt umed, la o temperatură de 7-10 grade.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *