Zile de glorie pentru ungheneni la Palatul Europei din Strasbourg

Cei trei ungheneni la Strasbourg. De la stînga la dreapta: Alexandru Ambros, Marina Scutaru, Alexandru Plăcintă
În fotografie: Cei trei ungheneni la Strasbourg. De la stînga la dreapta: Alexandru Ambros, Marina Scutaru, Alexandru Plăcintă

Cei trei ungheneni la Strasbourg. De la stînga la dreapta: Alexandru Ambros, Marina Scutaru, Alexandru Plăcintă
În fotografie: Cei trei ungheneni la Strasbourg. De la stînga la dreapta: Alexandru Ambros, Marina Scutaru, Alexandru Plăcintă

Alexandru Plăcintă, caricaturist unghenean şi autorul rubricii “Spectacol al absurdului” din “Expresul”, a făcut furori, săptămîna trecută, la Strasbourg. Acolo, în Palatul Europei, dînsul a vernisat o expoziţie de caricaturi cu genericul: „Zîmbetul – adevărata valoare a vieţii”.
“Nici nu am îndrăznit vreodată să visez la aşa ceva. Exact cu un an în urmă, eram un anonim. Acum, iată, lucrările mele au stîrnit zîmbetul pînă şi şefilor delegaţiilor naţionale la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei”, ne-a spus dînsul imediat ce a revenit de la Strasbourg. Însuşi  Preşedintele Congresului, Herwig van Staa, care şi-a văzut caricatura sa la expoziţie, a rîs cu poftă, mulţumind pentru spiritul excepţional şi buna dispoziţie creată.
Iniţiativa de a organiza această expoziţie i-a aparţinut unei unghenence – Marina Scutaru, care este, în prezent, secretarul Delegaţiei Republicii Moldova la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE). Un alt unghenean, primarul Alexandru Ambros, care este şi şeful  Delegaţiei Republicii Moldova la CALRE, a venit cu un cuvînt de salut, povestindu-le oficialilor europeni despre Alexandru Plăcintă.
Chiar dacă a fost o muncă titanică – caricaturistul a recunoscut că a muncit zi şi noapte, timp de mai bine de  două luni – toate cele 51 de lucrări ale sale au fost donate, ulterior, protagoniştilor.  Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul celei de-a 24-a sesiuni a CALRE, în perioada 19-21 martie.
De notat că Alexandru deja a primit propuneri de a organiza expoziţii de caricaturi şi în Georgia, şi în Italia, şi chiar la Organizaţia Naţiunilor Unite.
Deocamdată, săptămîna viitoare, va veni cu o frumoasă surpriză pentru cititorii ziarului “Expresul”.
UNGHENI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *