VIDEO | Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de stat la raport

Captură: Canal Regional

Captură: Canal Regional
Captură: Canal Regional

Reprezentanții Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, în răspunderea căreia intră și raioanele Călărași și Nisporeni, au prezentat aceste zile un raport privind controlul administrativ de legalitate al actelor autorităților administrației pubice locale din cele trei raioane pentru anul 2012.
Raportul arată că 18 780 acte administrative a administrației publice locale de nivelul întii și doi au fost supuse controlului. Potrivit șefei Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, Natalia Rotaru, una din problemele cu care s-a confruntat este prezentarea către oficiu cu termen expirat al actelor administrative emise de autoritățile publice locale pentru exercitarea controlului de legalitate.
În anul 2012, în urma controlului pe cele trei raioane, au ajuns în instanța de judecată 63 de acșiuni, dintre care 5 în raionul Ungheni, 11 în raionul Călărași și 47 în raionul Nisporeni. Reprezentanții Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat spun că numărl mare de acțiuni în judecată pe raionul Nispreni a fost înregistrată și în anii precedenți.
Pe parcursul anului 2012 reprezentanții Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat au organizat consulații metodologice pentru circa 7500 de persoane din cele 3 raioane.

Sursa: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *