VIDEO | Alegeri locale anticipate la Nisporeni? Decizia va fi luată în scurt timp

Consiliul orasului Nisporeni

Alegeri locale anticipate la Nisporeni? Decizia va fi luată în scurt timpOraşul Nisporeni riscă să rămînă fără consilieri locali. Pe 28 februarie, Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat  a înaintat o cerere la Judecătoria Nisporeni privind solicitarea de a stabili circumstanţele de dizolvare a acestuia.
„Situaţia nu mai poate fi tolerată. Noi avem o mulţime de dosare privind actele ilegale adoptate de acest organ, pe care le-am cîştigat în instanţa de judecată”, a subliniat Natalia Rotaru, şefa Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, explicînd, totodată:  „Legea ne permite ca, în cazul în care autoritatea publică locală adoptă, în mod repetat, unele şi aceleaşi acte ilegale, să solicităm instanţei de conticios administrativ să stabilească circumstanţe pentru dizolvarea consiliului orăşenesc”.
Aşa şi s-a făcut. Acum, Oficiul este în aşteptarea deciziei judecătoreşi.  „Nu există motive pentru ca instanţa să se expune în defavoarea noastră”, a declarat Natalia Rotaru, după care a adăugat: „Noi vom întreprinde toate acţiunile de rigoare ca autorităţile locale din oraşul Nisporeni să respecte legislaţia”.
„Autorităşile locale din Nisporeni reacţionează foarte bolnăvicios la notificările Oficiului teritorial. În loc să se conformeze cerinţelor legale, procedează invers. Sînt nenumărate cazuri cînd, în aceeaşi şedinţă a Consiliului local, se abrogă o decizie, la solicitarea procuraturii, şi  imediat se aprobă o altă decizie, tot ilegală. Din păcate, consilierii nisporeneni nu intră în esenţa problemelor. Regret acest comportament al lor, regret că nu au reacţionat şi nu au avut o poziţie foarte clară pînă acum”, a spus şi Victor Rusu, reprezentantul Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat la Nisporeni.
De notat că, în 2012, Oficiul Teritorial Ungheni a sesizat instanţa de contencios administrativ în 63 cazuri, dintre care 5 – pe raionul Ungheni , 11 – pe  raionul Călăraşi şi 47 – pe raionul Nisporeni, inclusiv 42 – pe oraşul Nisporeni.
NISPORENI | Lucia Bacalu

Video: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *