Tu cum alegi ghiveciul pentru flori?

Imagine simbol / Sursa: gradina.acasa.ro

Imagine simbol / Sursa: gradina.acasa.ro
Imagine simbol / Sursa: gradina.acasa.ro

Atît în sens practice, cît şi decorativ, alegerea ghiveciului este o opţiune esenţială pentru plantele de apartament. Nu există reguli pentru proiectarea containerelor de flori, afar[ de aceea care prevede eficientizarea proceselor biologice. Pentru ca totul să meargă de minune, învaţă cele mai importante amănunte din relaţia plantă-ghiveci-apartament.
Orice plantă ar trebui să fie conformă ca dimensiune cu ghiveciul în care este pusă, iar ghiveciul, la rîndul său, cu camera pe care o decorează. Plantele de dimensiuni mici vor lăsa întotdeauna impresia că rătăcesc într-un ghiveci prea voluminos, la fel cum un ghiveci prea mic nu şi-ar avea rostul într-un salon imens. Plantele nu au voie să depăşească de două ori înălţimea ghiveciului, nici să fie încă o dată şi jumătate mai late.
Tipul de plantă impune materialul din care ghiveciul trebuie să fie realizat pentru a prospera. Cactusul, violetele, ficusul, care nu necesită multă apă, preferă vasele de lut ce facilitează o bună ventilaţie şi uscarea pămîntului. Ghiveciul de plastic conduce la putrezirea rădăcinilor. Ghiveciul din plastic are totuşi rolul lui, fiind foarte potrivit pentru speciile iubitoare de umezeală.
Evitaţi recipientele de culoare neagră din plastic pentru florile expuse direct la soare, fiindcă negrul înmagazinează căldura şi poate arde rădăcinile.
Umiditatea şi sărurile minerale favorizează apariţia algelor, aşadar, curăţaţi periodic vasele din lut, care acumulează multă apă.
Nu uitaţi că fiecare ghiveci trebuie să aibă orificii care să asigure drenarea surplusului de apă. Iar dacă vreţi să iasă totul ca la carte, reţineţi: plantele simple se scot în evidenţă cu ajutorul vaselor bogat ornamentate, iar cele viu colorate – cu ghivece cît mai simple.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *