Proprietarul fabricii de vinuri din Călăraşi a rămas fără afacerea sa din Franţa

Imagine simbol / Sursa: bucharestcity.olx.ro

Imagine simbol /  Sursa: bucharestcity.olx.ro
Imagine simbol / Sursa: bucharestcity.olx.ro

Pentru că avea o datorie de 14 miliarde de ruble în Federaţia Rusă, Andrei Borodin, proprietarul fabricii de vinuri şi divinuri din Călăraşi, a fost nevoit să scoată la licitaţie una dintre cele mai mari fabrici ale sale, scrie Union.md.
Este vorba de combinatul de coniacuri Jenssen din Franţa, care a fost vîndut cu 6 milioane de euro. Fiind întrebat dacă nu cumva, în aceste condiţii, planează vreun pericol şi asupra întrepridnerii călărăşene, Boris Cucu, şeful Direcţiei Economie din Călăraşi, a răspuns:
“Indiferent ce s-ar întîmpla cu actualul proprietar, fabrica va continua să existe, căci are o istorie de mai bine de 100 de ani. E păcat că, în prezent, aici nu se mai îmbuteliază vinuri. În schimb, se produc  divinuri de calitate. În 2012, la un concurs din Masandra, Crimeea, divinul de 10 ani produs la Călăraşi a fost declarat “Divinul anului”. În plus, în ultimii doi ani, au fost revigorate peste 600 de hectare de viţă de vie. Este un patrimoniu pe care nimeni nu poate să ni-l ia”.
De notat că fabrica de la Călăraşi este una dintre cele mai vechi din R. Moldova, începîndu-şi calea de la o simplă distilărie, care a fost deschisă în anul 1896. Tehnologia de preparare pentru distilatele de vinuri a fost adusă din Franţa de David Sardzhişvili, fondator al industriei vinicole în Rusia ţaristă.
Întreprinderea a cunoscut, de-a lungul anilor, şi urcuşuri, şi coborîşuri. La ora actuală, furnizează peste 15 feluri de vinuri tari şi divinuri, care şi-au cîştigat deja faima atît în republică, cît şi peste hotare.
CĂLĂRAŞI | Lucia Bacalu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *