O expoziţie a tinerilor artişti plastici călărăşeni

tinerii artişti plastici călărăşeni la expoziţia pe care au vernisat-o
În fotografie: tinerii artişti plastici călărăşeni la expoziţia pe care au vernisat-o

 tinerii artişti plastici călărăşeni la expoziţia pe care au vernisat-o
În fotografie: tinerii artişti plastici călărăşeni la expoziţia pe care au vernisat-o

Circa 20 de lucrări ale elevilor Şcolii de Arte din Călăraşi au fost expuse, pe 13 martie, în Oficiul Arte al Bibliotecii Publice „Grigore Vieru” din Călăraşi. Acestea reflectă emoţiile şi sentimentele copiilor, care au folosit, ca gen de artă, baticul, întitulîndu-şi ş expoziţia, sugestiv: „Arta baticului”.
Autorii le-au vorbit oaspeţilor prezenţi la eveniment despre istoria apariţiei baticului. Ca să fie mai elocvenţi, au prezentat şi secvenţe video de la o lecţie de arte decorative în Şcoala de Arte din Călăraşi, precum şi un material video despre procesul creativ al copiilor de aici.
Vernisarea expoziţiei au fost posibilă, graţie eforturilor profesoarei Zinaida Sturza. Dînsa a precizat că, anul trecut, tot aici a fost organizată o expoziţie de picturi cu genericul „Vraja primăverii”. Urmează nouă expoziţie – „Ornamentul etnic aplicat în tehnica genului baticului”.
„Sperăm că această conlucrare cu biblioteca publică să fie benefică atît pentru copiii noştri, cît şi pentru vizitatori”, a spus, în final, Zinaida Sturza.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *