În prim-plan: vinurile de casă din podgoriile regiunii Ungheni-Nisporeni-Călăraşi
Specialiştii şi-au spus cuvîntul: cele mai bune vinuri albe de casă sînt la Sadova Călăraşilor, iar roşii – la Năpădenii Ungheniului.
Pe 22 februarie, filiala Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a făcut totalurile concursului regional „Polobocul de aur”. Specialişti în domeniu, printre care: Ghenadie Bodrug, şeful secţiei producere a fabricii de vinuri şi divinuri din Călăraşi, Nadejda Juraveli, şefa laboratorului de la aceeaşi fabrică, au degustat 47 de mostre de vinuri de casă, prezentate de gospodari din toate cele trei raioane.
„Au fost vinuri foarte calitative”, a declarat imediat după concurs Ghenadie Bodrug. Şi Nadejda Juraveli a afirmat acelaşi lucru, menţionînd că a au avut o sarcină complicată. Nu e simplu să alegi cele mai bune vunuri din cele bune. Dînsa şi-a exprimat convingerea că au făcut alegerea corectă, ceea ce putem confirma şi noi, căci reprezentanţii „Expresului” au urmărit concursul de la început pînă la sfîrşit.
Deci, la categoria vinuri albe, pe locul I s-a clasat Tudor Arhip din Sadova, Călăraşi, pe locul II – Ion Gaber, tot din Sadova, iar locul III i-a revenit lui Tudor Pascaru din Cetireni, Ungheni.
La categoria: vinuri roşii, pe locul I s-a clasat Valentin Bodrug din Năpădeni, Ungheni, pe locul II – Eduard Bejenari din Ungheni, iar pe locul III – Vadim Loghin din Mărinici, Nisporeni.
Deţinătorii locului I vor primi în dar cîte un butoi de stejar din partea filialei Ungheni a CCI. Vor fi premiaţi şi deţinătorii locurilor II şi, respectiv, III. „Restabilim aici, la Ungheni, o tradiţie pe care am avut-o cîndva: vom avea premiile noastre”, a declarat Serghei Cladco, preşedintele instituţiei respective.
Premiile vor fi înmînate la toamnă, de Ziua vinului.
Lucia Bacalu
Lasă un răspuns