Burse pentru tinerii îndrăgostiţi de istorie

Imagine simbol: couponaudit.com

Imagine simbol: couponaudit.com
Imagine simbol: couponaudit.com

Chiar dacă au mai rămas cîteva luni pînă la bacalaureat, Gheorghe Toma, elev în clasa a XII-a  la Liceul „Elada” din Măcăreşti, are deja un loc asigurat la Facultatea de istorie şi filozofie a Universităţii de Stat din Moldova. El s-a ales cu o bursă de studii aici, după ce a obţinut locul III la olimpiada raională la istorie.
„Interesant este faptul că, fiind elev în clasa a IX-a, i-am propus să participe la olimpiada de istorie. Mi-a zis atunci că nu-l prea interesează”, povesteşte profesoara lui, Elena Butnaru. I-au trebuit mai puţin de trei ani, ca să îndrăgească istoria şi să-şi dorească o carieră în acest domeniu.
Cu o bursă similară s-a ales şi Natalia Cunicova de la Liceul „Ion Creangă” din Ungheni, care s-a clasat pe locul II la olimpiada raională.
„E o onoare pentru noi să putem stimula aceşti copii, care au demonstrat cunoştinţe bune la olimpiada de istorie. Facultatea respectivă este unica ce ne susţine în acest sens”, a menţionat Corneliu Prepeliţă, inspector şcolar la Direcţia învăţămînt, tineret şi sport Ungheni.
Pînă în prezent, au obţinut aceste burse trei elevi din raion.
UNGHENI | Natalia Junghietu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *