AVE Ungheni ia cu asalt gunoiul din Călăraşi

Sursa: ave.md

Sursa: ave.md
Sursa: ave.md

Începînd cu data de 1 martie, Întreprinderea moldo-austriacă „AVE  Ungheni SRL” este noul operator ce va asigura salubrizarea oraşului Călăraşi, ceea ce înseamnă că va evacua deşeurile menajere din localitate.
Primarul Nicolae Melnic susţine că deja de cinci ani primăria încearcă să rezolve această problemă acută pentru urbe. Au fost scrise trei proiecte, care au fost depuse pentru finanţare externă, dar norocul nu le-a surîs. Între timp, Gospodăria communal-locativă, care avea sarcina  de a gestiona acest domeniu, a ajuns într-o stare critică şi nu mai putea asigura evacuarea  gunoiului din oraş. În diverse perioade ale anului trecut, se creaseră sutuaţii de criză, cînd  resturile menajere nu erau evacuate cu lunile. Chiar şi la finele anului gunoaiele indudaseră oraşul. Această situaţie nu putea continua la infinit.
A fost anunaţată darea serviciului de salubrizare în concesiune pe o perioadă de 10 ani. “AVE Ungheni” a cîştigat concursul şi deja a purces la îndeplinirea obligaţiunilor prevăzute de contractul încheiat la finele lunii februarie curent.
Conform acestuia, firma concesionară din Ungheni a subcontractat o parte din bunurile  călărăşene, necesare prestării serviciilor de salubrizare. Ea va respecta prevederile unui Regulament, aprobat de Consiliul orăşenesc, va elabora şi executa  planuri anuale de revizie a tuturor elementelor constitutive ale serviciului, va asigura serviciii de salubrizare de calitate.  Mai mult ca atît, va încheia contracte individuale cu orăşenii. Au fost deja anunţate condiţii atractive, care să sporească interesul oamenilor – primele o mie de gospodării care vor semna contractele respective vor primi cîte un container gratuit.
Trebuie spus că, în aceste zile, odată cu  începerea activităţii “AVE Ungheni”, dar şi a măsurilor   aplicate de noul director al Gospodăriei comuunal locative, Gheorghe Strătan, la Călăraşi se observă o radicală schimbare în bine a situaţiei sanitare. Zilnic, străzile şi trotuarele sînt măturate, sînt efectuate lucrări de curăţire a arborilor şi tufarilor, ceea ce îi oferă urbei  un aspect de prospeţime şi de eleganţă.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *