Au fost comemorați eroii căzuți în războiul de pe Nistru

Au fost comemorați eroii căzuți în războiul de pe Nistru

Au fost comemorați eroii căzuți în războiul de pe NistruPe 2 martie, ziua în care a început conflictul armat de pe Nistru, acum 21 de ani, zeci de oameni au venit la Troița Martirilor Neamului din centrul oraşului Ungheni, pentru a depune flori în memoria eroilor căzuţi pentru apărarea integrităţii şi suveranităţii ţării. Un sobor de preoți a ținut o slujbă de pomenire a ostașilor căzuți pe cîmpul de luptă.
Conducerea Primăriei Ungheni, funcționarii publici, au adus un omagiu celor ce şi-au pierdut viaţa în acel nefast război.
”S-au scurs 21 de ani de la scrierea, în istoria statului nostrum, a unei pagini triste – începutul conflictului de pe Nistru”, a menționat Eduard Balan, viceprimarul orașului Ungheni, în discursul său.
Potrivit datelor oficiale, în conflictul armat de pe Nistru și-au pierdut viața aproximativ 300 de oameni, dintre care patru cetățeni ai orașului Ungheni. ”Dacă împotriva crimelor deja comise nu mai putem lupta, putem lupta împotriva uitării. Nu avem nici un drept de a trece sub uitare această zi şi acele nume care, prin ceea ce au făcut, au demonstrat că Republica Moldova are o cale a sa de dezvoltare şi are un nume al ei pe harta lumii. Veşnică slavă şi veşnică amintire acestor martiri. Nu pot să nu amintesc aici şi de numele celor patru ungheneni care nu s-au mai întors acasă să-i revadă pe cei dragi: Oleg Ungureanu, Ghenadie Crestiuc, Petru Slonov şi Vasile Moruz”, a subliniat viceprimarul.
Ziua de 2 martie a fost declarată de către Parlament Ziua Memoriei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *