Va înlocui munca măturătorilor

Fotografie din arhiva Expresul
Fotografie din arhiva Expresul

ocupa un minitractor de marca „Foton-254”, care a fost cumpărat de Primăria UngheniVeste bună pentru ungheneni. Oricît de mult ar ninge afară, oamenii nu vor mai trebui să ia cu asalt trotuarele înzăpezite. De aceasta se va ocupa un minitractor de marca „Foton-254”, care a fost cumpărat de Primăria Ungheni. Noua achiziție a costat 235 mii de lei și a fost adusă la Ungheni acum două săptămîni.
Potrivit primarului Alexandru Ambros, minitractorul este multifuncțional și va face față nu numai nămeților, dar și gunoiului stradal. Impresionat şi satisfăcut s-a declarat Ghenadie Ciobanu, directorul ÎM ”Servicii Comunale” Ungheni, pentru care un asemenea tractor era absolut necesar. ”Este minunat pentru lucrul pe trotuare. La tractor pot fi anexate și alte utilaje, cum ar fi cel pentru presărarea materialului antiderapant sau o remorcă”, a explicat dînsul.
Unitatea de transport a trecut deja cu succes primul examen de rezistență – în zilele cu multă zăpadă şi viscol, cînd, de dimineață și pînă noaptea tîrziu, a fost implicată la curățirea trotuarelor. Potrivit directorului ÎM „Servicii Comunale”, minitractorul va fi pus la treabă nu doar iarna, la deszăpezire, ci şi în celelalte sezoane, înlocuind în mare măsură munca măturătorilor, va fi utilizat pînă şi la plombarea drumurilor.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *