Un talisman creat special pentru cititorii „Expresului”

calendar ExpresulPe 10 februarie, potrivit zodiacului chinezesc, a fost dat startul Anului Șarpelui de apă, care va dura pînă la 31 ianuarie 2014. Conform tradiției, un şarpe în casă este de bun augur, iar astrologii recomandă să le dăruim celor apropiați cîte un talisman în care să se regăsească reptila cu pricina, pentru a fi protejaţi pe parcursul întregului an.
În această ordine de idei, ne-am gîndit că ar fi bine să venim și noi, echipa ”Expresul”, cu un talisman pentru cititorii noştri, care să le poarte noroc în anul nou, chinezesc. Un „talisman” cu iz  moldovenesc! O mînă de ajutor – dar ce ajutor! – ne-au întins cei mai mici membri ai ansamblului de dans popular ”Struguraș” de la Palatul culturii din Ungheni, ghidați de Cristina Bejenari.
Astfel, într-o zi frumoasă de iarnă, 12 copii, cu vîrsta cuprinsă între cinci și opt anişori, au devenit protagoniștii unei şedinţe foto, organizată de ”Expresul”. Cea mai reuşită fotografie urma să devină parte componentă a unui calendar, pe care să-l oferim cu drag celor ce ne citesc.
Ideea inițială a fost de a găsi un șarpe, alături de care să apară un grup de copilaşi îmbrăcați în costume naționale. Sigur, pe timp de iarnă, șerpii se află în hibernare şi este imposibil să dai de  unul viu. Soluţia a fost găsită, totuşi. Centrul de creație ”Fantezie” de la Palatul culturii a meșterit un şarpe mai ceva decît o reptilă adevărată.
Deci, toate „elementele” fiind adunate, am purces la treabă.
În acea zi, o zi frumoasă de sîmbătă, micii dansatori au simțit pe pielea proprie ce înseamnă să fii fotomodel și cîtă muncă, de fapt, se ascunde în spatele unor fotografii excepţionale, pe care le văd deseori prin reviste de tot felul. Ore în șir, șase fetițe și şase băieței au pozat în fața aparatului de fotografiat, în diferite ipostaze şi poziţii, dar mereu alături de eroul central – Şarpele.
La final, toţi erau „morți” de oboseală: şi copiii, şi conducătoarea lor, şi părinții care îi așteptau în vestiar, și, desigur, fotograful, care a realizat, în acea zi, peste 400 de fotografii. Ulterior, a fost aleasă doar una. Cel care a rămas rece la tot ce s-a întîmplat a fost doar… Şarpele.
Iată cine s-a străduit să dea culoare „talismanului” nostru, creat special pentru Anul Şarpelui: băieţii (de la stînga la dreapta) – Victor Zderciuc, Mihai Culeac, Nicolaie Sîrbu, Vadim Rață; fetele (de la stînga la dreapta) – Sara-Sabrina Junghietu,Cristina Rață, Bianca Moțpan, Letiția Gavriliță, Victoria Marjin, Andreea Cobăsneanu. În centru – Lucian Moțpan.
Cu siguranţă, aceşti pici neînfricaţi, cu un şarpe fioros în preajmă, vor aduce noroc tuturor celor care vor păstra calendarul pe parcursul întregului an.
Mulţumim tuturor pentru implicare şi, în mod special, directoarei Palatului culturii din Ungheni, Aliona Leşanu, pentru ajutorul acordat la organizarea şedinţei foto.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *