Un centru metodic model pentru educația incluzivă

gradinita Guguta, Ungheni
Sursa: info-prim.md

În următorii doi ani, grădinița ”Guguță” din Ungheni are toate șansele să devină un centru metodic model pentru dezvoltarea educației incluzive. Cadrele didactice de aici, dar și un grup de părinți, vor beneficia de o instruire profesionistă în domeniu. La grădiniţă vor fi amenajate şi cabinete speciale pentru chinetoterapie și masaj pentru copii.
Toate acestea vor fi realizate în cadrul proiectului ”Educație. Dezvoltare. Integrare”, ce va fi implementat în parteneriat cu Asociația pentru caritate și asistență socială ”Acasă” din Chișinău, fiind finanțat de Asociația ”Janivo” din Olanda.
”În final, ne dorim o schimbare a mentalității unui număr cît mai mare de cetățeni în ceea ce priveşte atitudinea lor  față de copiii cu cerințe educaționale speciale”, a subliniat Emilia Cucuruzac, coordonatoarea de proiect.
Potrivit dînsei, proiectul prevede și un schimb de experiență cu o grădiniță incluzivă din Iași, România. Modele de bune practici urmează să le demonstreze educatorilor ungheneni și un grup de experți din Olanda și Irlanda, care vor sosi la Ungheni în luna martie.
Costul total al proiectului este de 52 mii de euro şi are o durată de 24 de luni. Lansarea lui a avut loc pe 25 ianuarie.
Grădinița ”Guguță” a fost deschisă, după o reparație capitală, pe 24 decembrie 2011. În prezent, 26 de cadre didactice se îngrijesc de educarea celor 363 copii, dintre care 47 cu nevoi speciale.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *