Polițe medicale în loc de ajutor material

polita de asigurare
Imagine simbol / Sursa: m.protv.md

Şi în 2013, nisporenenii din categoria persoanelor defavorizate vor beneficia de poliţe de asigurare medicală. Dar suma alocată în acest scop este cu 24 mii de lei mai mică decît în anul  trecut.  Explicaţia e simplă. „În 2012, nu am reușit să utilizăm toate polițele procurate”, a spus Xenia Axente, șefa Direcției asistență socială și protecție a familiei Nisporeni.
De notat că anul trecut a fost pentru prima dată cînd au fost achiziţionate poliţe pentru nevoiaşi. După o analiză a celor realizate, s-a constatat că serviciul respectiv este binevenit şi eficient. În plus, are de cîștigat atît populația, cît și autoritățile publice locale, susţine Xenia Axente.
Pe 7 februarie, printr-o decizie a Consiliului raional Nisporeni, au fost alocate 50 mii de lei pentru achiziţionarea poliţelor de asigurare medicală, destinate persoanelor defavorizate cu probleme grave de sănătate.  „Este mai simplu și mai ieftin să le oferi cetățenilor o poliță de asigurare medicală decît un ajutor material pentru tratamentele costisitoare”, a conchis Xenia Axente.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *